Posted by: happyangelclub | 四月 2, 2011

31-3-2011 at Telok Blangah Crescent Blk15

Concerning lift upgrading at Telok Blangah Crescent Block 13,15,16 

I heard that after Block 13, 15, and 16 at Telok Blangah Crescent had been upgraded in 2000,
every floor had a balcony added to it, and now these balconies were to be removed to make
way for an elevator that stopped at every floor. 

Yesterday, I went there to take a look, and took some photographs.

This is a really beautiful place; because of the upgrading work a few years ago had been done
well, this housing block and its surroundings looked beautiful, giving residents the feeling of living
in a condominium.

The round balconies that were built along each corridor were especially eye-catching and
prominent; they were beautiful, and it would be a pity to have to do away with these balconies.

A Madam Tan who lived at Blk15 said to me: “You should quickly take photographs, if not you will not have the chance to take photographs after the balconies are removed. You see, I took many photographs myself. What a pity! But there’s no choice, because there are many
elderly residents living here, for whom the elevator is important. We cannot grow flowers on these balconies in the future.”

Is there some other option that does not involve removing these balconies? Is there some way
to avoid this waste and regret?

Before starting work, had the contractor presented the best possible plan to the Tanjong Pagar Town Council?

Last year, during the upgrading of Jurong East Block 204, the contractor wanted to build a wall on the second floor. His actions were strongly protested by the residents, and he finally changed his plans, listened to the residents, and made the required improvements.

After the elevator had been upgraded in a particular housing block along Clementi Avenue 5,
the elevator still could not stop at every floor, thereby trapping the handicapped residents in
their houses. When Jurong East Block 246 had been upgraded, and the contractors were
dealing with the various problems of the old design, they had a way to solve this problem and
ensure that the lift stopped at every floor. Why? I would like to invite HDB and the Town
Council to engage in discussions with more experienced contractors, before finally making an
appropriate decision that does not hurt the interests of residents.

If the contractor just removes the balconies, and makes that space into a connecting
passageway for the lift, then how about the two parts on either side, will they do to this what
they will did to Block 44?

I entreat HDB planning architects make proper plans before constructing a housing block, so as
to avoid situations where they will have to build and then remove sections of the block.

听说2000年翻新过Telok Blangah Crescent Blk13 15 16等等,每一层楼都加了阳台,现在要把每一层的阳台拆除掉变成每一层有电梯。

昨晚我亲自到该处视察,也拍了一些照片。

这里真是一个漂亮的地方,这几座组屋和其周围的环境,大概是因为之前几年的翻新工程做得不错,让这里给人犹如置身于私人的公寓。
那些建在走廊的圆形阳台,尤其亮眼,真是好突出,好漂亮,要这样拆掉,好可惜。

一位陈姓女士,就住在这里的大牌15座,她对我说:“要拍照赶快拍,不然拆了就没有了,你看,我也拍了不少照片留念。好可惜啊!可是,没有办法,这里有不少老人家,电梯对他们来说比较重要。我们以后不能在这个阳台种花了。”

*到底是否还有其他选择,不一定要动到这个阳台?造成这样的遗憾和浪费呢??

*在动工之前,承包商是否已经向丹戎巴葛市政会提呈了最完善的计划?

*去年,裕廊东大牌204座的电梯翻新之际,承包商要在二楼处筑一堵墙,被居民强烈抗议而喊停,承包商最后重新规划,按照居民的建议,作了改进。

*金文泰5道的其中一座组屋,电梯翻新后,还是无法停留在每一层楼,而让残疾者依旧困于家中。而在裕廊东大牌246座的电梯翻新,在面对旧组屋设计的重重困难时,却有办法解决了这个难题,让电梯停留在每一层楼。为什么呢?请建屋局和市政会多和几个有经验的承包商商讨,最后才做出一个最恰当而又不劳民伤财的决定。

*如果承包商只是切这个阳台的一小部分,当成是连接电梯走道,那么,其两旁的部分还是会保留,是不是和大牌44的做法一样呢?

*恳请建屋局的房屋规划师,在设计组屋之前,先做好完善的规划,避免这样建了又拆的浪费人力物力的行为。
Advertisements

Responses

  1. From: Nguan Teck TEO
    To: linzhen@pacific.net.sg
    Sent: Tuesday, April 12, 2011 3:01 PM
    Subject: LIFT UPGRADING WORKS AT TELOK BLANGAH CRESCENT

    Dear Ms Lim,

    I refer to your feedback to REACH on the Lift Upgrading Programme (LUP) at Telok Blangah Crescent.

    2. The objective of LUP is to provide direct lift access to residents. Currently, the existing lifts at this precinct do not serve all floors and stop at the half landing. To provide direct lift access to the residents, the new lift shaft is sited at the location of the existing balcony fronting the staircase. There is a need to remove the existing balcony at the common area to facilitate the creation of the new lift landings at every floor.

    3. We would also like to inform you that the design was briefed and endorsed by the LUP Working Committee comprising grassroots leaders and representatives from the Town Council and HDB.

    4. We thank you for your feedback.

    Yours sincerely,

    TEO NGUAN TECK
    ENGINEER
    BUILDING QUALITY DEPARTMENT


发表评论

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / 更改 )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / 更改 )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / 更改 )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / 更改 )

Connecting to %s

分类

%d 博主赞过: